Mijn persoonlijke eigenschappen komen inderdaad sterk overeen met enkele astrologische beschrijvingen. Zo blijk ik geboren te zijn op de dag van “geduld en oefening” en in de week van “perfectie”. Het zal ook mijn weegschalen sterrenbeeld zijn waardoor ik me tot strakke geometrie aangetrokken voel. Verder is mij een 3D-voorstellings-vermogen toebedeelt, waardoor ik een object voor mijn geestesoog kan laten draaien om rondom te bekijken. Een "technisch inzicht" maakt mij vertrouwd met elk vakgebied. Elke werkende techniek is immers logisch en dus begrijpelijk, anders kon deze ook niet werken. Van huis uit ben ik (niet toevallig) Mechanical Engineer en heb verschillende machines, apparaten en toestellen tot in detail uitgetekend, om de onderdelen te laten fabriceren en geassembleerd in realiteit te laten functioneren. Daaruit voortvloeiend ook technische uitvindingen zoals de “bestuurbare computermuis”, waarmee je sneller kunt schrijven dan met een pen op papier. 

Op gebied van geometrie heb ik opmerkelijke constructies in de micro- en macrokosmos ontdekt en wil ik daar, gekoppeld aan een stukje filosofie, nog een boek over schrijven. Maar eerst de design-liefhebbers verblijden met de RVS-creaties. Daarna volgt een serie in hangende verlichting.

 Is er ergens een swingend dansfeest met 70-90ties- of transmuziek in de buurt, dan zou je me daar wellicht tegen het lijf kunnen lopen. Of anders op een “jeu de boules” toernooi, waar ik natuurlijk wederom met geduld en oefening, de "perfecte worp" uitfigulierde. Een CD uitbrengen met mijn synthesizermuziek of weer gaan schilderen met bijenwas en strijkbout, zal er waarschijnlijk niet meer van komen.

Groet, Marcel Simons