De geometrische lichtobjecten zijn opgebouwd uit 12 geborstelde RVS-316 bollen van 25 cm doorsnede. Via opbouwende stappen in verschillende mallen met meerdere verbindings-technieken en “veel geduld”, zijn de bollen zuiver symmetrisch aan elkaar verbonden tot een sterke constructie. In het omsluitende omhulsel ontstaat een lege binnenruimte waarin het verwisselbare lichtelement aangebracht is. Hierin ligt dan ook de technische kneep van het kunstwerk, want zou slechts 1 bol niet exact op de juiste plaats aangebracht zijn, dan is de rest ook niet passend en kan de constructie niet volbracht worden.

Vanuit elk gezichtspunt bevind zich elke bol van de ICO25 op dezelfde positie t.o.v. de andere bollen. Dit maakt het object enerzijds fascinerend, terwijl het tevens een rustgevende eenheid vormt. De geometrische vorm (icosaëder) komt overeen met het (kleine) diamant-koolstof atoom, maar is hier Ø 73 cm / 63 cm hoog. De KUBO25 (kuboctaëder) is eveneens symmetrisch, 65 cm hoog, maar biedt grotere openingen tussen 4 bollen, om een grotere E27 lamp te kunnen vervangen. 

Het originele en beschermde object wordt gesigneerd en met certificaat geleverd. De voorraad is niet al te groot waardoor de levertijd soms bepaald wordt door de beschikbaarheid van het RVS basismateriaal. Na bestelling per mail krijgt u binnen 1-2 werkdagen bericht wanneer een object klaar zal zijn om te komen afhalen of te versturen.